Samarbejder

Hovedparten af Art Music Denmarks projekter er samarbejder. 

Art Music Denmarks projekter opstår tit i tæt samarbejde med andre ligesindet aktører, organisationer og partnere fra ind- og udland. Herunder kan et udvalg af vores igangværende samarbejder ses.

Danish New Music Academy
Danish New Music Academy er et femdages kursus der afholdes i Aarhus i juli 2022.
www.danishnewmusicacademy.org

Internationalt besøgsprogram under KLANG-Festival
I samarbejde med Edition-S og Wilhelm Hansen afholdes et større besøgsprogram i Danmark i juni 2022. Besøgsprogrammet har særligt fokus på internationale branchegæster fra Tyskland og resten af Europa.
www.klang.dk

Historisk Lydskat
I samarbejde med STRØM og Dansk Komponistforening udvikles et projekt med det formål at sikre bevarelse og formidling af ældre danske elektroakustiske komponisters værker.
www.strm.dk

Komponistkollektivet
Komponist og projektmager Lil Lacy har udviklet et nyt mødested for komponister på tværs af genrer.
www.komponistkollektivet.dk

Showcase og netværk med Creative Europe Desk
I samarbejde med Slots- og kulturstyrelsens Creative Europe Desk Denmark samarbejdes om en showcase og netværksmøde med fokus på at oplyse danske musikaktører om mulighederne for at søge EU-støtte.
www.slks.dk/tilskud/eu-stoette/creative-europe

VÆKST i Musikhuset København
Art Music Denmark indgår i 2022-23 i tæt samarbejde med Musikhuset København. Samarbejdet har særlig fokus på en række initiativer med det fokus at få musikkens aktører ind i det spændende hus på Vesterbro.
www.musikhusetkoebenhavn.dk

Art in Action
Art Music Denmark indgår i det europæiske projekt Art in Action. Der fundraises til et større samarbejdsprojekt med med skabelse af både nye muligheder for uddannelse og performance.

Month of Contemporary Music – Berlin
Som del af Art Music Denmarks projekt NEUSTART samarbejder vi med Initiativ Neue Musik Berlin om en række initiativer i Berlin i september 2022. Bl.a. internationale besøgsprogrammer, konferencer mv.
www.inm-berlin.de

Nyt værk til Domen, Århus
Som del af Art Music Denmarks projekt NEUSTART samarbejder vi med Aarhus Festuge om skabelse af ny musik af en dansk og en tysk lydkunstner til Domen i Århus. Værket får premiere under Århus Festuge.
www.aarhusfestuge.dk

Art in Action
Art Music Denmark indgår i det europæiske projekt Art in Action. Der fundraises til et større samarbejdsprojekt med skabelse af både nye muligheder for uddannelse og performance.
Bang on Can
Art Music Denmark samarbejder med New Yorker-komponistkollektivet Bang on a Can om at kunne tilbyde en dansk komponist eller musiker tre ugers residency på Bang on a Cans sommerfestival på Museum of Modern Art i Massachusetts, USA. Formålet er at understøtte udvikling og udveksling mellem unge danske talenter og internationale musikere og aktører.
www.bangonacan.org
Cité internationale des Arts
Art Music Denmark samarbejder med Det Franske Institut, Cite Internationale des Arts Paris, om et 3-måneders residency for klassiske musikere i Paris. Formålet er at understøtte de klassiske aktørers internationale ambitioner samt medvirke til at øge deres kompetencer.
www.citedesartsparis.net
Copenhagen Opera Festival
Samarbejde om komponistworkshops og artist talk hhv. d. 11/8, 13/8 og 18/8, 2023
www.operafestival.dk
Danish New Music Academy
Danish New Music Academy er et nyt initiativ startet i 2022. Art Music Denmark samarbejder løbende med initiativtagerne om videreudvikling af akademiet.
www.danishnewmusicacademy.org
Dansk Danseteater
Art Music Denmark samarbejder med Dansk Danseteater om formidling og netværk i forb. med den nye forestilling Leaning Tree med musik af komponisten Signe Lykke
www.danskdanseteater.dk
Den marokkanske ambassade
Art Music Denmark har indledt et samarbejde med den marrokanske ambassade i Danmark. Formålet er at udvikle kort- og langsigtede aftaler om udveksling af kunstnere og musikere mellem Marokko og Danmark.
www.embassypages.com/morocco-embassy-copenhagen-denmark
Elvermose Klassiske Koncerter
Art Music Denmark samarbejder med Elvermose Klassiske Koncerter om oprettelsen af et internationalt residency for klassiske musikere.
www.elvermosekoncerter.dk
ES21
Art Music Denmark afholdt et netværksarrangement i samarbejde med komponistnetværket ES21 16. marts 2023.
www.artmusicdenmark.org
Frequenz Festival
Samarbejdet har til formål at opbygge nye netværk og skabe nye muligheder for kunstnere i Danmark og Nordtyskland
www.frequenz-kiel.de
Fundacion Valparaiso
Art Music Denmark samarbejder med Fundacion Valparaiso om et 2-ugers residency for professionelle klassiske musikere i Mojácar, Almería i Sydspanien. Med udgangspunkt i klassiske musikeres behov for intense øveperioder og internationale netværk giver projektet klassiske musikere mulighed for et ophold med fokus på høj faglighed og fordybelse.
www.fundacionvalparaiso.com
Genreorganisationerne
De danske genreorganisationer udgøres af Art Music Denmark, Jazz Danmark, Tempi og ROSA. De fire organisationer samarbejder tæt om dataudvikling, administration og international udveksling. Nærmere beskrivelse af samarbejdet kan ses i organisationernes årsrapporter.
www.slks.dk/genreorganisationer
Internationalt besøgsprogram under KLANG-Festival
I samarbejde med Edition-S og Wilhelm Hansen afholdes et større besøgsprogram i Danmark i juni 2023. Besøgsprogrammet har særligt fokus på internationale branchegæster fra Tyskland og resten af Europa.
www.klang.dk
ISCM (International Socitey for Contemporary Music)
Art Music Denmark er den danske sektion af ISCM, som er den verdensomspændende forening og netværk for ny musik. I forbindelse med den internationale festival ISCM World New Music Days udsender Art Music Denmark hvert år et Open Call efter værker af danske komponister til fremførelse på festivalen.
www.iscm.org
Klimaklang
Klimaklang er en ny Københavnsk baseret festival. Art Music Denmark samarbejder med festivalen om bl.a. deres grønne formidlingsprogram.
www.klimaklangfestival.com
Month of Contemporary Music - Berlin
Sammen med Initiativ Neue Musik Berlin, arrangerer vi et skræddersyet besøgsprogram til festivalen Month of Contemporary Music Berlin til september. Samtidig samarbejder Art Music Denmark og Initiativ Neue Musik om en række øvrige netværk- og udvekslingsinitiativer mellem Danmark og Berlin.
www.inm-berlin.de
Musikhuset København
Art Music Denmark samarbejder med Musikhuset København om en række forskellige projekter, som er en del af residency-programmet Musikhuset VÆKST, samt formidling af projektet.
www.musikhusetkoebenhavn.dk
Nikolaj Kunsthal
Art Music Denmark samarbejdede med Nikolaj Kunsthal om et symposium i forbindelse med udstillingen “Interference”. Vi indgik som sparringspartner, hvad angik idéforslag og fokus for symposiet, og bidrog endvidere til udvikling af indholdet ved at foreslå oplægsholdere dertil.
www.nikolajkunsthal.kk.dk
Repertoirestatestikken
Siden 2018 har Art Music Denmark løbende udgivet repertoirestatistikker over musik spillet i danske koncertsale, operahuse og festivaler. Rapporterne udgives i samarbejde med Dansk Komponistforening, Edition-S, Edition Wilhelm Hansen og Danske Musikforlæggere.
www.komponistforeningen.dk
Spor Festival
Art Music Denmark var samarbejdspartner på et branchemøde om kunstnerisk frihed under Spor Festival i Aarhus.
www.sporfestival.dk
Strøm
Der samarbejdes om en række aktiviteter, som hører under det overordnede projekt “Lydskatten”. Bl.a. var Art Music Denmark med til at præsentere en fødselsdagsfejring og koncertrække med Gunner Møller Pedersen i februar.
www.strm.dk
The Calls
Samarbejde med bl.a. den Canadiske ambassade og Art Hub om formidling og netværk ifm. DR kammerkors koncert “The Calls”.
www.drkoncerthuset.dk/event/the-calls/
VÆKST
Art Music Denmark indgår i 2022-23 i tæt samarbejde med Musikhuset København. Samarbejdet har særlig fokus på en række initiativer med det fokus at få musikkens aktører ind i det spændende hus på Vesterbro.
https://artmusicdenmark.org/2022/10/31/musikhuset-koebenhavn-lancerer-initiativet-musikhuset-vaekst/

Foto: Alexander Banck-Petersen // Direktør, Regin Petersen introducerer programmet ved Creative Europe og Art Music Denmarks showcase og netværksmøde, d. 13. okt. 2022.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.