Art Music Denmark inviterer til paneldebat om musikkritikkens status

Foto: Art Music Denmark (grafik)

Den 14. december inviterer Art Music Denmark til paneldebat om den danske musikkritiks status og udfordringer.

Hvilken rolle spiller musikkritikken i dag – både for samfundet mere overordnet og de musikere eller miljøer, som deres artikler og anmeldelser omhandler? Hvilke vilkår eksisterer den under i 2023? Og hvad kan man gøre for at skabe mere opmærksomhed om den klassiske og nye kompositionsmusik såvel som lydkunst i musikmedier og dagblade? Dét og meget andet ønsker vi hos Art Music Denmark at skabe opmærksomhed og dialog om, når vi den 14. december afholder paneldebat om den danske musikkritiks status og udfordringer.

Kunstmusikken og den danske musikkritik anno 2023

Dansk musikkritik har trange kår. Det er i hvert fald det indtryk, man kan stå tilbage med, når man læser om aktuelle opgørelser af månedlige musikanmeldelser i de forskellige dagblade, eller når man kigger nærmere på omfanget af dækningen af den musik, som for mange anses som ‘smal’, heriblandt eksempelvis lydkunsten og den mere eksperimenterende nye kompositionsmusik.

På trods af et sprudlende dansk vækstlag af professionelle musikere og komponister såvel som inspirerende projekter og koncerter med klassisk, ny kompositionsmusik og lydkunst, er der langt mellem anmeldelser, reportager og interviews med musikere fra disse miljøer – og i flere medier er formidlingen så godt som ikke eksisterende.

Den 14. december vil fire deltagere med tilknytning til dansk musikformidling eller vores genreområder debattere ovenstående og flere andre aktuelle spørgsmål om den danske musikkritiks værdi, rolle og udfordringer, set fra bl.a. redaktørens, anmelderens og arrangørens perspektiv.

Paneldebattens deltagere tæller Thomas Michelsen (musikredaktør og anmelder v. Politiken), Ralf Christensen (musikredaktør og anmelder v. Dagbladet Information, Nina Sauerland (redaktør og kulturformidler i Tyskland og Danmark) og Lea Han (medstifter og arrangør af festivalen Festival and Friends, producent, musiker m.m.).

Efter paneldebatten byder Art Music Denmark på et glas vin, kaffe og snacks til alle, der har lyst til at fortsætte samtalen.

Program

15.30: Paneldebat

16.15: Kort pause

16.30: Åben diskussion og mulighed for spørgsmål

17.00: Art Music Denmark byder på et glas vin m.m.

18.30: Tak for i dag

Arrangementet finder sted hos Art Music Denmark i Musikhuset København, 1. sal på Vesterbrogade 59.

Grundet et begrænset antal pladser opfordrer vi til, at man reserverer en gratis plads på forhånd: PLADSRESERVATION.

Arrangementet er en del af et samarbejde med JazzDanmark om den danske musikkritik.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.