OPEN CALL: Residency i Lydlaboratoriet

Foto: Alexander Banck-Petersen

Art Music Denmark og Strøm udbyder to arbejdsophold i Lydlaboratoriet: Et vintage musikstudie beliggende i Musikhuset København.

Lydlaboratoriet er et forsøgslaboratorium for vintage lyd. Studiet er oprettet af Strøm og Art Music Denmark i forbindelse med projektet Lydskatten, og det huser en samling af sjældne og inspirerende elektroniske instrumenter og lydudstyr – udlånt af bl.a. komponist Gunner Møller Pedersen. 

Om udstyret

Hjertet af studiet er Gunner Møller Pedersens fantastiske 24-kanalers Allen & Heath Saber pult, der giver rig mulighed for at route signaler rundt på kryds og tværs. Den legendariske AKG BX-20 fjederrumklang der pga. sin silkebløde lyd er blevet emuleret digitalt utallige gange. Hertil kommer et stort udvalg af båndmaskiner fra Gunner Møller Pedersens samling, oscillatorer, logic gates, forstærkere og filtre fra producenter som Brüel & Kjær, Exact Electronic, Hewlett Packard samt den ikoniske trommemaskine TR-909 fra Roland som tidligere har tilhørt Bjørn Svin. Som om det ikke var nok, er der også hjemmebyggede maskiner fra DTUs audiologi-afdeling, som f.eks. gating systemer og en såkaldt bitafskæringsbox.

Alt dette udstyr kan selvfølgelig kobles sammen med computere eller hvilke som helst andre instrumenter, du måtte ønske at tage med i studiet.

20. november 17-19.00 inviterer vi til åbent hus om arbejdsopholdet i Lydlaboratoriet. Vi anbefaler tilmelding til åbent hus, hvis du ønsker at søge arbejdsopholdet. Tilmelding sker til: alexander@artmusicdenmark.org

Residency

Er du lydkunstner, producer, komponist, musiker eller med anden professionel interesse i et arbejdsophold i Lydlaboratoriet, kan du nu søge om arbejdsophold af fire ugers varighed. Der tilbydes 2 individuelle residencies for to residenser hhv. 8/1-7/2 2024 og 12/2-11/3 2024.

Får du tildelt et af de to residencies, får du…:

  • Adgang til Lydlaboratoriet (adgang skal koordineres med Art Music Denmark. Der kan desværre ikke altid garanteres adgang pga. anden koncertaktivitet i huset)
  • Teknisk opstart. Øvrig teknisk assistance er til rådighed 1 dag pr. uge.
  • Produktionstilskud på DKK 5.000,- som bl.a. dækker honorar ifm. åben visning af dit arbejde. Du kan bl.a. læse om de to tidligere arrangementer med Lydlaboratoriet her og her.

Til gengæld forventer vi at du…:

  • Arbejder professionelt med skabelse af eller forskning i lyd
  • Præsenterer dit arbejde ved et mindre åbent arrangement i Lydlaboratoriet (nærmere præsentationsform og tidspunkt aftales)
  • Udviser omsorg for Lydlaboratoriets unikke udstyr
  • Responderer på løbende mails og/eller anden kommunikation om eventuelle praktikaliteter forbundet med dit residency

Ansøgningsfrist: 3. december 2023.

Ansøg via formularen herunder

ANSØGNINGSFORMULAR

Din ansøgning bliver behandlet af Strøm og Art Music Denmark

Læs mere om Lydlaboratoriet her.

Læs mere om Strøm her.

Læs mere om Art Music Denmark her.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte: Art Music Denmark v. Alexander Julin Mortensen på telefon ‭31 79 07 98‬ eller mail alexander@artmusicdenmark.org.

Lydlaboratoriet drives af Art Music Denmark og Strøm og er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Koda Kultur.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.