Musikere udvalgt til residency på Elvermose

Foto: Agita Reke og Ana Bermúdez

I september kunne vi løfte sløret for et nyt samarbejde med Elvermose Klassiske Koncerter og Ensemble Storstrøm, hvor man som klassisk musiker kunne ansøge om at komme på et residency ved Elvermose. Vi har været positivt overraskede over de mange ansøgninger og har derfor lukket for flere ansøgninger i denne omgang.

I forbindelse med vores open call er musikerne nu også blevet udvalgt til residenciet, og vi er meget glade for at kunne annoncere, at valget er faldet på Sofie Meyer og Elena Perales Andreu, som vil være på residency fra den 4. til 10. december.

Sofie Meyer fortæller om deres planer for opholdet:

“Ny forskning har henledt opmærksomheden til, at koraller, der er sensitive over for sollys, synes at skifte deres farve for at beskytte sig selv mod solens stråler. Denne mekanisme hos koraller tjener som den primære inspiration for vores projekt. 

Vi ønsker at søge et kunstnerisk udtryk for skrøbelighed og for at bruge farver som ly. Vi initierer at skabe tre audiovisuelle værker, hvis struktur inkorporerer algoritmer skabt ud fra cellular automata koral-regler. Disse regler søger at imitere tilblivelse og overlevelse af korallers celler, og fra dette opbygges vores værker ud fra en simulering af, hvordan koralrev ekspanderer og former sig selv.

Vi har fået opført dele af værket i Oslo og Stockholm, men søger dette residency for at kunne sætte hele koncertværket sammen. Dette kræver tid og ro, og det vil derfor være en stor hjælp med dette residency. Vi er også bosat i forskellige lande, og muligheden for at tilbringe en uge samme sted vil virkelig kunne sætte skub i projektet.”

Projektet drives af Elvermose Klassiske Koncerter og er etableret i samarbejde med Ensemble Storstrøm og Art Music Denmark. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.