Art Music Denmark på Impuls Festival

 Foto: Art Music Denmark (performance fra festivalen)

Før på måneden deltog Art Music Denmark i IMPULS-Festival, som vi ligeledes har samarbejdet med i forbindelse med projektet NEUSTART.

Den tyske festival Impuls finder sted årligt i det gamle Østtyskland med byen Halle som base. I 2023 blev festivalen afholdt med aktiviteter i både Halle og Leipzig. Festivalen er for international ny musik og lydkunst, men har som ambition at undersøge hvordan der kan arbejdes i nye formater og i forskellige rammer.

Under titlen “No time like the present” søgte festivalen igennem et mangfoldigt program af koncerter, lydkunst i det offentlige rum, performances, workshops, filmvisninger og et daglangt tematisk seminar at åbne for en refleksion over, hvilken rolle kunsten og musikken kan spille i en verden præget af kriser (ikke mindst klimakrise), og som kalder på handling og konkret forandring. Gennemgående blev der gennem det kuraterede program af aktiviteter og diskussioner peget på kunsten og musikken som afsæt og omdrejningspunkt for dannelsen af kollektive rum og aktivistisk praksis.

Den danske kunstner Ragnhild May bidrog med et værk til udstillingen i Halle. Inden for rammerne af NEUSTART kunne Art Music Denmark endvidere invitere to danske aktører med til at besøge festivalen.

Projektet er et samarbejde mellem Art Music Denmark og Initiative Neue Musik Berlin. Projektet er en del af NEUSTART og støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet og Udenrigsministeriet.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.