Kom til artist talk med komponist Signe Lykke og koreograf Fernando Melo

Foto: Kim Matthäi Leland

Den 20. september fra kl 16:00-18:00 inviterer vi til Artist Talk i “Kongesalen” i Musikhuset København. Gæsterne er komponisten Signe Lykke og den brasilianske koreograf Fernando Melo, som mødes for at tale om samarbejdet i forbindelsen med forestillingen Leaning Tree af Dansk Danseteater med symfoniorkesteret Copenhagen Phil.

Talkens overordnede tema er tværæstetiske samarbejder. Hvordan skaber man et nykomponeret symfonisk værk til samtidsdans? I Signe og Fernandos tilfælde, så har de fået ret frie hænder. Værket er noget så sjældent som et bestillingsværk for symfoniorkester og dans, og de to skabende kunstnere har sammen udviklet konceptet. Hvordan får man de to elementer til at spille sammen, og hvem inspirerer hvem? Hvordan skaber man musik, der skal passe til bevægelser, og hvordan koreograferer man egentlig, når musikken ikke er skrevet endnu? Og hvordan kan man skabe musikalsk liv i et rum med tør akustik?

Alt det og meget mere taler de to kunstnere om til vores artist talk den 20. september, som modereres af Regin Petersen fra Art Music Denmark. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmeldingen.

Efter samtalen vil det være muligt at blive hængende, få et glas vin og fortsætte snakken samt stille spørgsmål.

Arrangementet er et samarbejde mellem Dansk Danseteater og Art Music Denmark.

Om forestillingen “Leaning Tree”
Danmarks største moderne dansekompagni Dansk Danseteater og hele Sjælland Symfoniorkester Copenhagen Phil går igen sammen for at skabe kunstneriske og musikalske aftryk inspireret af Hammershøjs malerier og visuelle univers. Denne gang med det ambitiøse mål at skabe et nyt symfonisk orkesterværk til samtidsdans – i samspil med en af den danske musikscenes nye stærke kompositoriske stemmer, Signe Lykke og den visuelt forførende koreograf Fernando Melo, i Danmark senest kendt for sin koreograf til operaen Mitridate på Det Kongelige Teater.

Leaning Tree er samtidsdans og ny symfonisk musik i smuk forening, hvor der leges med illusionen om, hvad der er virkeligt, og hvad der er kunstigt. Kontrasten mellem det ydre live og det indre liv gennemsyrer koreografi, scenografi og musik. Fernando Melo lader danserne indgå i en scenografi med forsvindingsnumre, slowmotion og fascinerende tricks, hvor fysikkens love tilsyneladende brydes.

I samme ånd skaber Signe Lykke et nyt symfonisk værk, der overrasker og fascinerer. Bygget op omkring flere små ensembler, placerer hun symfoniorkestret rundt omkring i Skuespilhuset store sal. På denne måde kommer musikken usædvanlig tæt på publikum som en slags akustisk surround sound – hvor de mange ensembler bliver til én stor symfonisk krop, der smelter sammen med bevægelserne og dansen på scenen.

Hvor

Musikhuset København

Vesterbrogade 59

1620, København V.

Hvornår

20. september, kl.16-18.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.