Kunstnere udvalgt til bæredygtigt videndelingsprojekt

I alt seks kunstnere m.m. er blevet udvalgt til at indgå i et bæredygtigt videndelingsprojekt.

I april annoncerede vi et open call, hvor man kunne ansøge om at indgå i en ny kunstnerisk tænketank over de kommende måneder, der vil have fokus på, hvordan kunsten kan bidrage til nye måder at tænke bæredygtighed og grøn omstilling på. Nu er seks kunstnere m.m. blevet udvalgt til at indgå heri. Det drejer sig om, Samuel Hertz, Tania Rubio, Marina Cyrino, Miguel Angel Crozzoli, Eduardo Abrantes og Heðin Ziska Davidsen.

Samuel Hertz

Samuel Hertz er en lydkunstner og forsker, som arbejder med lydsansende teknologier i de miljømæssige videnskaber. Gennem et sonisk materialistisk perspektiv undersøger Hertz de drastiske skalaer af miljømæssige forandringer gennem installation, tekst, performance, interstellare radiotransmissioner, dybhavs-lysinstallationer og doom metal koncerter. Hertz er i øjeblikket tilknyttet som PhD i Geografi ved Centre for GeoHumanities, Royal Holloway University of London.

Tania Rubio

Tania Rubio er komponist, lydkunstner, forsker og som arbejder med reallydsoptagelser. Hun arbejder i formater som kontemporær koncertmusik, multikanals elektroakustisk musik og lydinstallationer. Hendes research fokuserer på akustisk økologi og studier af lydlandskaber med en særlig interesse for mødet mellem lydkunst og biologi.

Marina Cyrino

Marina Cyrino er en brasiliansk fløjtenist, lydkunstner og forsker, der i øjeblikket bor i Berlin. Hun arbejder med både improvisation, komposition, video og performance kunst samt selvbyggede instrumenter. Hun har en PhD i Music Performance and Interpretation fra Göteborgs Universitet.

Miguel Angel Crozzoli

Miguel Angel Crozzoli er en argentinsk komponist, saxofonist og forsker, som er bosat i København. Han har udgivet over 21 album og hans værker fokuserer på vidensformidling gennem kunsten. I øjeblikket undersøger han sammenhængen mellem big data, AI og lyd.

Eduardo Abrantes

Eduardo Abrantes er lydkunstner og kunstnerisk forsker. Hans praksis omfatter performative strategier, stedsspecificitet og kollaborative kompositionsprocesser. Han har en PhD i Filosofi (Nova University i Lissabon / Københavns Universitet, 2016), hvor han forskede i fænomenologi om lyd, kropsforankring og stemme. Han underviser i Performance Design og Art and Technology på Roskilde Universitet.

Heðin Ziska Davidsen

Heðin Ziska Davidsen er komponist og musiker fra Færøerne med en MA i musik fra Islands kunstakademi. Han har gennem årene i særdeleshed markeret sig som guitarist, men er i senere tid også begyndt at arbejde med live sampling og modular synthesizer. Han spiller i adskillige grupper, har skrevet musik for både bigband og mindre klassiske ensembler samt fået fremført sin musik på ISCM, Nordic Music Days, Happy Days, Dark Music Days og Summartónar.

Om projektet

Gennem udveksling og videndeling mellem 3 danske/færøske og 3 tyske kunstnere/komponister er det målet at skabe et forum for at undersøge, hvordan man som kunstner og komponist kan udvikle projekter i en global kontekst i vores tid, hvor man forholder sig til spørgsmål/temaer, der er en del af klimakrisen.

Den kunstneriske tænketank består af 6 kunstnere, der over digitale møder og deltagelse i én fysisk workshop deler og udvikler ideer til, hvordan man som kunstner kan arbejde med projektets tema.

Resultatet af tænketankens arbejde præsenteres ved offentlige møder i Danmark og ved den anden “Time to Listen” konference, der afholdes af Akademie der Künste og INM/Field notes i Berlin i efteråret 2023.

Projektet er et samarbejde mellem Art Music Denmark, Dansk Komponistforening og Initiative Neue Musik Berlin. Projektet er en del af NEUSTART og støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet og Udenrigsministeriet.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.