Værk af Veronika Voetmann udvalgt til ISCM World New Music Days 2023

Foto: Marius Budu

Veronika Voetmanns værk ‘Frostbitten’ er blevet udvalgt som det danske indslag til ISCM World New Music Days 2023 i Sydafrika.

Veronika Voetmann er en alsidig cellist og komponist. Hun er uddannet komponist (bachelor) på Musikhögskolan i Malmö 2023 og har primært studeret under den svenske komponist Rolf Martinsson samt danske komponist Signe Lykke. Hun har også taget lektioner med Tobias Broström, Mats Eden og Bent Sørensen og er derudover en meget aktiv musiker, primært på den kontemporære folk og world scene. Hun har også gjort adskillige afstikkere til metal, pop/rock og avantgarde og været med i flere teaterproduktioner.

Hendes seneste kompositioner er ofte teksturbaserede, og det er særligt luftige, organiske og til tider skrøbelige klangundersøgelser der går igen i hendes musik. I efteråret 2023 fortsætter hun sine studier med en kandidat i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.  

Veronika skriver om ISCM: “Det er en kæmpe ære at få et værk opført på denne mastodont af en kontemporær festival. Så mange af mine kompositoriske helte har startet deres karriere netop her, og festivalen har i mere end et århundrede været en uundværlig aktør i udbredelsen og viderebringelsen af den kontemporære musik. Jeg ser meget frem til at opleve og være en del af denne festival”.

Hvad er ISCM World New Music Days?
ISCM (International Society for Contemporary Music) er en verdensomspændende forening og netværk for ny musik med flere end 50 medlemslande. Art Music Denmark udgør den danske sektion af ISCM. Foreningen afholdt ISCM World New Music Days første gang i Salzburg i 1923, og siden har projektet årligt rejst mellem storbyer over hele kloden. Værtsbyerne i 2023 bliver Johannesburg og Cape Town og festivalen finder sted fra d. 24. november – 3. december.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.