Kom med til “Kompositionsmesterklassen” under Copenhagen Opera Festival

Foto: Saga Sig

I samarbejde med Art Music Denmark afholder Copenhagen Opera Festival den 13. august “Kompositionsmesterklassen”. Kom helt tæt på de klassiske musikeres kreative proces, når Daníel Bjarnason giver indsigt, inspiration og læring til en ny generation af dygtige komponister. Er du ung komponist og/eller komponist-studerende, kan du nu ansøge om at deltage.

Bjarnason har håndplukket tre talenter, som over to dage vil stå i lære hos ham – og festivalpublikummet er inviteret med.

Oplev, hvordan den samme tekst i hænderne på tre forskellige kunstnere kan få vidt forskellige udtryk. Den todelte Kompositionsmesterklasse starter ud med en session, hvor Daníel Bjarnason på forhånd har tildelt sine komponister et forlæg til en libretto, som de hver især skal skrive et originalt værk ud fra. Under denne første del af mesterklassen, som er lukket for publikum, vil Bjarnason hjælpe sine talenter med deres udkast og vejlede dem i det videre arbejde med at skrive en komposition til en pianist og en solist.

Når dørene til arbejdsrummet bliver åbnet for publikum under mesterklassens anden del, vil talenterne præsentere deres arbejde for Bjarnason. Og du vil få et unikt og inspirerende indblik i, hvordan komponister lægger krop, sjæl og mange timer i tilblivelsen af de værker, vi allesammen elsker.

Ansøg om at deltage

Studerer du til komponist og/eller er du ung komponist, som har færdiggjort en kompositionsuddannelse for højst 5 år siden, kan du ansøge om at deltage i Kompositionsmesterklassen. Ansøgninger skal sendes til vse@operafestival.dk og indeholde motivation samt to af dine kompositioner. Deadline for ansøgninger er 30. juni – læs mere her.

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Art Music Denmark og er støttet af Statens Kunstfond. Læs mere på Copenhagen Opera Festivals hjemmeside.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.