Repertoirestatistikken for sæsonerne 2021-2022 er klar

Foto: Dansk Komponistforening

Få her overblikket over den musik, der bliver spillet i danske symfoniorkestre, operaer, ensembler og på musikfestivaler.

Repertoirestatistikken for det klassiske musikliv og lydkunsten i Danmark er en omfattende statistik, der synliggør, hvilken musik der bliver spillet rundt om i de danske koncertsale, operahuse og på festivaler, og hvad forholdet er mellem musik skrevet af forskellige køn, ny og ældre musik, samt dansk og udenlandsk musik.

Statistikken viser med al tydelighed, at jo mere ny musik et orkester, en opera, et ensemble eller en festival har på programmet, desto bedre balance mellem køn i repertoiret. Det er et enkelt og konkret greb, der ikke kun gavner kønsbalancen; det sikrer samtidig udviklingen af vor tids musikhistorie og giver publikum nutidige perspektiver på den tid, vi lever i, der resonerer på en anden måde, end den historiske musik.

Dyk ned i de overordnede tal herover og læs hele Repertoirestatistikken HER.

Følg med på vores sociale medier for at høre mere om statistikken og hvordan det spillede repertoire har udviklet sig fra 2015 til 2022.

Partnere: Dansk Komponistforening, Art Music Denmark, Edition Wilhelm Hansen, Edition·S, Musikforlæggerne i Danmark og Koda.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.