Jacob Ridderberg udvalgt til Bang on a Can residency

Foto:Jacob Ridderberg

Sammen med Statens Kunstfond lancerede Art Music Denmark i slutningen af 2022 et open call henvendt til danske komponister og musikere, hvor man kunne ansøge om at komme på et tre uger langt residency til det amerikanske komponist-kollektiv Bang on a Cans “Summer Music Festival” i Massachusetts. Valget faldt på den danske komponist, lydkunstner, underviser og musiker Jacob Ridderberg.

Jacob Ridderberg (1992) er en dansk komponist, lydkunstner, underviser og musiker, der arbejder med en lang række forskellige former for eksperimenterende musik. Igennem de sidste par år har Jacobs primære fokus været på skabelsen af interdisciplinære og relationelle værker, der udforsker den digitale teknologis indflydelse på vores forståelse af en længere række felter såsom historien, politik og krop, hukommelse, musikkultur m.m.

Om sit kommende residency til Bang on a Cans sommerfestival udtaler Jacob:

“Jeg ser særligt frem til muligheden for at have en længerevarende, intensiv og kollektiv arbejdsproces med et miljø af internationale musikere og komponister, der højst sandsynligt har meget forskelligartede idéer omkring og tilgange til komposition, musik og kunst. Jeg har en forestilling og forhåbning om, at det er et enormt åbent miljø med plads til stor stilistik, lydlig og idémæssig diversitet. Ideelt set håber jeg på, at opholdet vil være med til at udfordre mine idéer omkring, hvad musik kan være, sætte gang i nye kunstneriske idéer samt skabe længerevarende samarbejder på tværs af geografiske tilhørsforhold. Min nuværende skriveproces foretages ofte alene, og det bliver derfor også super spændende og udfordrende at åbne denne proces op for en mere kollaborativ tilgang.”

Om festivalen

Bang on a Can Summer Music Festival er et tre ugers residency og musikalsk utopia for nyskabende komponister og performere og finder sted på Mass MoCA (Massachusetts Museum of Contemporary Art) i de smukke Berkshire Bjerge i Massachusetts.

Festivalen er dedikeret til at udforske den ny musik og gennem seminarer, workshops, koncerter og performances ledsaget af ikke mindst nogle af de dygtigste kunstnere, komponister og musikere: heriblandt Gregg August, bas; Maya Stone, Fagot; David Cossin, perkussion; Lauren Radnofsky, cello; Michael Gordon, komponist; David Lang, komponist; Brad Lubman, dirigent; Nick Photinos, cello; Vicky Chow, klaver; Todd Reynolds, violin;Ken Thomson, saxofon og klarinet; Julia Wolfe, komponist og mange flere.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.