Kunstnere udvalgt til at skabe stedsspecifikke lydkunstværker i Domen

Foto: Mathilde Marie Pedersen og Marlijn Karsten

De to kunstnere Mathilde Marie Pedersen og Marlijn Karsten er blevet udvalgt til at skabe to stedspecifikke værker til Domen i Aarhus.

Før sommerferien var Art Music Denmark med til at annoncere et open call til to stedsspecifikke lydkunstværker, der skal opføres i Domen, som ligger i Aarhus. Nu er kunstnerne blevet udvalgt, og valget er faldet på henholdsvis danske Mathilde Marie Pedersen med kunstnernavnet Moa Sol og tysk bosatte, schweiziske Marlijn Karsten. Begge interesserer sig for naturen og de lyde, den afføder – både de naturligt generede og dem, man selv kan fremprovokere.

Mathilde Marie Pedersen vil skabe en værksamling med syv forskellige soniske og fysiske objekter i Domens rum. Hvert objekt har sin egen lyd og sit eget univers, der tilsammen vil gå op i en højere enhed. Værket er inspireret af Else Marie Paddes værk “7 Cirkler”.

Marlijn Karsten vil udarbejde et multikanal-værk, hvor man vil kunne høre og mærke, hvordan vinden bevæger sig i Domens rum. Det vil blive muligt at høre lydkunstværket på forskellig vis, alt efter hvor man opholder sig i rummet og hvordan man bevæger sig.

Værkerne er under udarbejdelse med en motivation i de primære tematikker: naturens kræfter og bæredygtighed, og allerede nu er kunstnerne på site-visit i Domen for at færdiggøre værkerne.

I løbet af hele Festugen vil man kunne opleve lydkunstværkerne i Domen og i en unik live-performance lørdag 3. september. 

Projektet er foruden Art Music Denmark støttet af Music City Aarhus 2022, Rosa, NRGI, Statens Kunstfond, Neustart og Domen.

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.