Kom med til workshop om musikbranchens manglende diversitet til Kulturmødet

Art Music Denmark er med til at arrangere workshop om musikbranchens manglende diversitet til Kulturmødet 2022.

Med udgivelsen af rapporten “Hvorfor er der så få kvinder i musikken?” har vi nu endelig noget evidensbaseret viden at bygge løsninger på. Derfor inviterer opdragsgiverne bag rapporten til en times intensiv workshop den 26. august på Kulturmødet 2022, hvor aktører og forandringsagenter fra det brede kulturliv med udgangspunkt i egne erfaringer med at arbejde med diversitetsdagsordenen skal drøfte konkrete, virkningsfulde initiativer og tænke fremad i fællesskab.  

Art Music Denmark, KODA, JazzDanmark, Dansk Live, ROSA og Tempi står bag arrangementet, som er målrettet aktører fra det brede musikliv. Manglen på diversitet og inklusion er en udfordring på tværs af kulturens brancher, og workshoppen bør derfor vække genklang udover musikkens område. Du kan læse mere og tilmelde dig workshoppen her.

Om undersøgelsen ‘Hvorfor er der så få kvinder i musikken?’
Undersøgelsen “Hvorfor er der så få kvinder i musikken?” kortlægger, hvilken betydning køn har for skabende og udøvende musikeres karrieremuligheder og -begrænsninger i Danmark. Undersøgelsen bygger på et litteraturstudie, 17 dybdegående interviews med musikere på tværs af køn og knap 6.000 spørgeskemabesvarelser fra medlemmer af Koda og Gramex. Hele 1.500 personer i spørgeskemaundersøgelsen har dertil valgt at bidrage med deres individuelle oplevelser i åbne besvarelser. Undersøgelsen er udført af Kvinfo og Analyse&Tal.

Find og læs hele undersøgelsen her.

Foto: Malthe Ivarsson