Kunst & Kultur i Balance

”Min præmis for at sige det, jeg gjorde, var, at man også kan sige nej, og det skal nok gå alligevel.” TV-vært Sofie Linde til DR

Siden 2020 har Art Music Denmark indtaget en ledende rolle i projektet Kunst & Kultur i Balance. Faktisk kom initiativet fra Art Music Denmark, der sammen med en mindre kreds af genreorganisationer fandt det nødvendigt at give plads til et balanceret projekt i kølvandet på den verdensomspændende #me-too reaktion.

Hele 36 kulturorganisationer står nu bag dette initiativ, og projektet er nu på 3. år i vigør.

Kunst & Kultur i Balance er en bevægelse på tværs af kunst- og kulturlivet, der arbejder med konkrete greb til at handle og skabe nødvendige adfærdsændringer ved grænseoverskridende situationer og oplevelser – både for individer og organisationer.

Vidnesbyrd om omgangsformer og arbejdskulturer præget af strukturel sexisme og magtmisbrug har de senere år været det store samtaleemne i kulturbranchen. Der er brug for handling, hvis kunst- og kulturbranchen skal være en tryg og inkluderende branche at arbejde i med lige muligheder for alle.

Kunst & Kultur i Balance er kunst- og kulturlivets fælles ressource for at arbejde med den positiv adfærdsforandring, idéudvikling og kompetenceudvidelser i, med og for organisationer, institutioner, foreninger, aktører m.fl.

Målet er at diversitet, ligestilling og inklusion anses som styrker, der er nødvendige for at afspejle den verden, vi alle lever i.

Kunst & Kultur i Balance arbejder løbende på at skabe initiativer og aktiviteter, der på forskellig vis bidrager til at øge diversitet, ligestilling og inklusion i kunst- og kulturbranchen. Som en del af de mange initiativer og aktiviteter, som projektet har affødt, kan nævnes uddannelsesforløbet, som er en stor succes, udgivelsen af den norske argumentationsguide “Balancekunst” på dansk samt stor bevågenhed i medierne.

Tilmeld dig Kunst & Kultur i balances nyhedsbrev, så du er sikker på, du bliver informeret, når vi tilbyder nye aktiviteter.

www.kunstogkulturibalance.org

Foto: Kunst & Kultur i Balance

Tak for tilmeldelsen!

Du har nu tilmeldt dig Art Music Denmarks nyhedsbrev.